Jag har pratat med Tamsin Westhäst och granskar sin nya bok, dagbok för en modern trädgårdsmästare.

Det är en mycket läsbar kombination av memoar och praktiska råd om trädgårdsarbete.

I hennes fall är trädgårdsarbete på Stockton Bury Gardens, som har varit i sin familj i fem generationer. Det är öppet för allmänheten och regelbundet har i “Bästa brittiska trädgårdarna att besöka” listor. Det råd som hon ger i dagboken för en modern trädgårdsmästare gäller dock för oss med små och medelstora trädgårdar.

Till exempel finns det tips lådor i början av varje kapitel med en lista över vad du behöver för den månaden. Och det inkluderar verktyg såväl som vad du ska bära (långa toppar och stora knickers på vintern, så du får inte den kyliga byggmästarens bumseffekt när du är böjd över!).

RELATED ARTICLES

Thuja Smaragd

Thuja Smaragd är den vackraste Thuja-sorten för ett häck eller extra skydd från vårt sortiment. Deras grenar och nålar är de mest eleganta alla thuja-sorterna. Trädträdet växer stam och tät, men också smal och jämnt. Därför behöver han lite tills ingen snitt. Dessutom är denna…

Var att plantera vårlökar

Jag har nyligen pratat med Head Gardener of Doddington Place Gardens, Lucy Adams, om hennes bästa tips om var du ska plantera vårlökar, hur man väljer dem och annan nyckelfjäderlökinformation.   Och jag har sett runt trädgården för att se resultaten av hennes råd. (*…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *